Groeien je kinderen uit hun (te) kleine slaapkamer? Geef ze dan een eigen speelkamer. Waar hoor ik je denken? Denk eens aan de rommelzolder. Een mooie ruimte vol potentie!

Meer ruimte is een belangrijke reden voor mensen om te gaan verhuizen. Maar soms is het antwoord op deze wens eenvoudiger te realiseren. De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse zolder is zo’n dertig vierkant meter. Het merendeel van deze zolders worden gebruikt voor opslag en technische systemen. Zonde natuurlijk. Met eenvoudige ingrepen kun je een zolder leefbaar maken en de woonoppervlakte van je huis vergroten. 

Toen de familie Bal ging verhuizen bedachten zij direct dat de rommelzolder van de vorige bewoners wel een hele mooie ruimte zou zijn voor hun kinderen. “De zolder stond vol spullen en was vrij klein, maar we zagen de potentie. We hebben twee VELUX dakkapellen geplaatst, waardoor de ruimte groter, lichter en frisser is geworden. Zonder een ingrijpende verbouwing en ingewikkeld vergunningsaanvraagtraject hebben we in een week een hele nieuwe ruimte gecreëerd. De kinderen zien het echt als hun eigen plekje. Ze kunnen er lekker rustig lezen of spelen met vrienden,” vertellen de ouders. 

 

Wil je zelf ook je zolder aanpakken, maar weet je niet hoe? Kom dan naar ons Daglicht Advies Centrum voor een persoonlijk advies. Of neem contact op met één van onze VELUX montagepartners via de VELUX montageservice. Zij kunnen je precies vertellen op basis van jouw wensen hoe je de zolder kunt omtoveren tot je nieuwe slaapkamer, badkamer, speelkamer of werkkamer. 

Bij VELUX Meerwerk Optie Configurator gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.